Laskettelun taitotasot

1 ENSIKERTALAINEN / ALOITTELIJA  - VIHREÄ TASOT 1 - 1½
Sinulla ei ole aikaisempaa kokemusta tai olet kokeillut laskettelua, mutta et osaa vielä kääntyä ja hallita vauhtia. Tunnin aluksi tulet tutuksi laskettelu välineiden kanssa ja opit liikkumaan ensin tasamaalla. Sitten harjoittelemme liukumista, kääntymistä ja pysähtymistä helpossa rinteissä.  Opit myös hissin käytön ja rinnesäännöt.

2 SININEN TASO 2
Osaat jo laskea loivia rinteitä auraamalla ja pysähtyä hallitusti sekä käyttää hissiä. Tunnilla kehitämme laskuasi varmemmaksi ja vauhdikkaammaksi. Tavoitteena on oppia laskemaan yhdensuuntaisin suksin ja tehdä laskettelusta entistä sujuvampaa ja hallitumpaa, myös keskivaikeissa rinteissä. Opit myös käyttämään erilaisia hissejä.

3 KESKITASO - PUNAINEN TASO 3
Lasket jo hallitusti yhdensuuntaisin suksin keskivaikeissa rinteissä. Jyrkemmissä rinteissä saatat kuitenkin tuntea itsesi epävarmaksi. Harjoitellaan laskutekniikoita, jotta pystyt laskemaan turvallisesti ja hallitusti vaativammissakin rinteissä.

4 KOKENUT - MUSTA TASO 4
Lasket jo hallitusti ja hyvää vauhtia kaikenlaisissa rinteissä. Treenaamme leikkaavia käännöksiä, urheilullista ja vauhdikasta laskemista vaativissakin rinneolosuhteissa ja erityissuorituspaikoissa.

TASOLLA 3 - 4 Freestyle taituruus kuten kumprelasku, slopestyle rinnekikkailut, parkkilasku ja Half Pipe tarjoavat lisähaasteita rinnelaskuun. Lue lisää Freestyle-opetuksesta!