Perinteisen maastohiihdon perustaidot

1 VIHREÄ TASO 1
Kun tulet ensimmäistä kertaa kokeilemaan maastohiihtoa perinteisellä hiihtotyylillä, niin sinulle tulevat tutuksi nykyaikaiset hiihtovälineet ja latukulttuuri.  Maastohiihtosuksilla liikkuminen harjoitellaan ensin vuorotahtihiihdon ja tasatyönnön kautta. Maasto on ensimmäisellä tunnilla helppo tasamaan latu, jotta kiva ja mukava tekeminen säilyy läpi harjoittelun.

2 SININEN TASO 2
Kun olet hiihtänyt jo jonkin verran, mutta perusasioissa on vielä parannettavaa. Tunnilla opetellaan kevyttä ja sujuvaa hiihtotekniikkaa ja välineiden aktiivista käyttöä. Harjoitellaan lisää perinteisen tyylin hiihtotekniikoita, kuten yksipotkuista tasatyöntöä sekä hyvää ylä- ja alamäkien nousu- ja  laskutekniikkaa, saaden vinkit turvallisiin laskuihin. Maasto on helppoa jotta kiva ja mukava tekeminen säilyy läpi harjoittelun ja samalla hiihtäminen rentoutuu.

3 PUNAINEN TASO 3
Hallitset jo perinteisen maastohiihdon perusteet ja olet käynyt hiihtolenkeillä. Olet hiihtänyt ehkä jo paljonkin, mutta olet muita hiihtäjiä katsellessa huomannut että kuinka rennolta, kevyeltä ja samalla myös tehokkaalta hiihto voi näyttää. Ja olet saanut ajatuksen, että voisinkohan minäkin hiihtää joskus noin. Kyllä voit, sillä tämä tunti on sinulle. Tällä oppitunnilla harjoitellaan painonsiirtoa ja ponnistusta, pitoa ja voimaa tukijalkaan ja potkuun. Löydät kunnon pidon potkuun ja rennon liun tukijalkaan. Tavoitteena on aktiivinen kokonaissuoritus ja rento hiihtotyyli, ja osaat käyttää eri tekniikoita maaston vaihtelun mukaan. Vaihteleva maasto siivittää kokemaan uuden hiihto fiiliksen.

Oppitunnilla saat myös vinkit suksien valintaan ja voiteluun.
Suosittelemme maastohiihto-oppitunnin pituudeksi 1h 45min.

Varaa yksityisopetus

Voit varata yksityisopetuksen itsellesi, lapsellesi, perheellesi tai koko ystäväporukalle. Suosittelemme varauksen tekemistä hyvissä ajoin, viimeistään edeltävänä päivänä klo 15 mennessä. Mikäli varauspyyntösi on tälle samalle päivälle tai huomiselle, suosittelemme tekemään varauksen puhelimitse. Opetusta varatessasi saat tarkemmat tiedot opetukseen valmistautumisesta ja tapaamispaikan sijainnista. Yksityisopetus maksetaan hiihtokoulun toimistolla.

Yhteydenotto- ja varauslomake

Voit tehdä varauksen myös sähköpostitse hiihtokoulu@ruka.fi soittamalla 0400101636 tai paikan päällä.

Tutustu myös hiihtokoulun varaus- ja peruutusehtoihin.

Yksityisopetuksen hinnasto 2020-2021

30 min ensimmäinen kokeilu oppitunti suksilla 3-4 v / lumilaudalla 5-6v
36€, kokeilutunnin jatkaminen 20min:lla 22€. 

50 min
1 henkilö 58€, lisähenkilö: +13€.

1h 45 min
1 henkilö 116€, lisähenkilöt: +26€ / henkilö

2h 45 min
1 henkilö 174€, lisähenkilöt: +39€ / henkilö

Välineet

Jos sinulla ei ole omia välineitä, voit vuokrata ne etukäteen netistä ja noutaa ne valmiiksi paketoitunaVuosselinPortin tai PisteVuokraamon nettikaupan noutotiskiltä. Voit noutaa välineet jo edeltävänä päivänä klo 18, kun olet saanut vuokraamosta tekstiviestin. VuosselinPortin vuokraamo sijaitsee lähellä hiihtokoulun ryhmäkurssien tapaamispaikkaa. Yksityisopetus alkaa joko Rosa & Rudolf Family Parkin, VuosselinPortin tai PisteVuokraamon läheltä.

Nettivuokraamoon

Saavuthan vuokraamoon vähintään 30min ennen tunnin alkua. Sesonkina suosittelemme saapumaan vuokraamoon vähintään 45min ennen opetuksen alkua. Jos et halua vuokrata välineitä verkossa, asiointia voit myös nopeuttaa täyttämällä eVuokrauslomakkeen.

Vuokraamohinnaston löydät täältä.

Vuokraamosta voit vuokrata myös lasketteluvaatteet.

Yhteydenottolomake

Opetuskieli
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.