Freestyle

Tekisikö mieli ottaa ilmaa laudan /suksien alle tai kikkailla reileillä? Arveluttaako kuitenkin, miten tulisi toimia? Niin hyppyjen, reilaamisen kuin Half-Pipen laskemisen perustekniikkaan pääsee helposti kiinni ammattilaisen opastuksella.

Parkkitunti sopii lapsille, nuorille ja aikuisille, jotka osaavat jo laskea hallitusti keskivaikeissa (punaisissa) rinteissä. Suosittelemme 1h 45 min mittaista oppituntia freestyle taitojen harjoittelemiseen. Yksityistunnilla tekeminen räätälöidään toiveiden mukaan, lähtötaso huomioiden.

Freestyle taitotasot

1 VIHREÄ TASO

Hallitset hyvin käännökset ja vauhdin rinnelaskussa. Tunnilla harjoitellaan perus rinnekikkoja ja helpossa miniparkissa suoria hyppyjä ja reilausta presseissä. Opetellaan myös parkkilaskemisen säännöt ja turvallisuusasiat.

2 SININEN TASO

Hallitset freestylen perusasiat vihreältä tasolta. Tunnilla harjoitellaan reilaamista helpoista putkireileistä ja opetellaan helppoja gräbejä (otteita) suorissa hypyissä ja 180-asteen hyppyjä pienestä hyppyristä.

3 PUNAINEN TASO

Osaat jo freestylen perusasiat siniseltä tasolta. Tunnilla harjoitellaan haastavampaa reilaamista, kuten reilaamista poikittain ja takaperin menoa pressiin. Opetellaan vaativampia hyppyjä ja gräbejä, hypitään sekä pienemmistä että keskikokoista hyppyreistä.

4 MUSTA TASO

Osaat jo freestylen perusasiat punaiselta tasolta. Tunnilla harjoitellaan vaativia temppuja isommissa hyppyreissä sekä haastavissa reileissä. Opetellaan yhdistelemään temppuja toisiinsa.

Freestyle laskijoille kypärä on pakollinen varuste ja selkäpanssarin käyttö on suositeltavaa, lumilautailijoille suositellaan lisäksi rannesuojien käyttöä. Huomoithan että reilaaminen kuluttaa kantteja. 

Yksityisopetuksen videointi

Jos valitset 1h 45min pituisen yksityisopetuksen, voit pyytää, että laskusi myös videoidaan. Kerro tästä toiveestasi oppitunnin varauksen yhteydessä.Videolta saat hyvän kuvan omista vahvuuksistasi ja kehityskohdista.
Videoanalysointi ja sen mukaisesti tehdyt treenit soveltuvat erinomaisesti niin laskettelun, lumilautailun, telemarkin kuin maastohiihdon jatkotason taitojen kehittämiseen. 

Varaa yksityisopetus

Voit varata yksityisopetuksen itsellesi, lapsellesi, perheellesi tai koko ystäväporukalle. Suosittelemme varauksen tekemistä hyvissä ajoin, viimeistään edeltävänä päivänä klo 15 mennessä. Mikäli varauspyyntösi on tälle samalle päivälle tai huomiselle, suosittelemme tekemään varauksen puhelimitse. Opetusta varatessasi saat tarkemmat tiedot opetukseen valmistautumisesta ja tapaamispaikan sijainnista. Yksityisopetus maksetaan hiihtokoulun toimistolla.

Yhteydenotto- ja varauslomake

Voit tehdä varauksen myös sähköpostitse hiihtokoulu@ruka.fi soittamalla 0400101636 tai paikan päällä.

Tutustu myös hiihtokoulun varaus- ja peruutusehtoihin.

Yksityisopetuksen hinnasto 2020-2021

30 min ensimmäinen kokeilu oppitunti suksilla 3-4 v / lumilaudalla 5-6v
36€, kokeilutunnin jatkaminen 20min:lla 22€. 

50 min
1 henkilö 58€, lisähenkilö: +13€.

1h 45 min
1 henkilö 116€, lisähenkilöt: +26€ / henkilö

2h 45 min
1 henkilö 174€, lisähenkilöt: +39€ / henkilö

Hissilippu

Hiihtokoulussa tarvitaan taitotason mukaan joko Rosa & Rudolf Family Park lippu (10€/pv) tai normaalihissilippu. Alle 6-vuotiaat kypäräpäät liikkuvat kaikissa hisseissä ja Rosa & Rudolf Family Parkissa ilmaiseksi hissilipullisen vanhemman seurassa. Maksuton hissilippu noudetaan lipunmyyntipisteestä, huoltajan voimassaolevaa Ruka tai RukaPyhä hissilippua vastaan. 

Osta hissilippu etukäteen kätevästi verkkokaupasta. Viimeistään edellisenä päivänä klo 24 mennessä verkkokaupasta ostettuihin lippuihin myönnämme jopa 5% alennuksen.

Hissilippujen nettikauppaan

Välineet

Jos sinulla ei ole omia välineitä, voit vuokrata ne etukäteen netistä ja noutaa ne valmiiksi paketoitunaVuosselinPortin tai PisteVuokraamon nettikaupan noutotiskiltä. Voit noutaa välineet jo edeltävänä päivänä klo 18, kun olet saanut vuokraamosta tekstiviestin. VuosselinPortin vuokraamo sijaitsee lähellä hiihtokoulun ryhmäkurssien tapaamispaikkaa. Yksityisopetus alkaa joko Rosa & Rudolf Family Parkin, VuosselinPortin tai PisteVuokraamon läheltä.

Nettivuokraamoon

Saavuthan vuokraamoon vähintään 30min ennen tunnin alkua. Sesonkina suosittelemme saapumaan vuokraamoon vähintään 45min ennen opetuksen alkua. Jos et halua vuokrata välineitä verkossa, asiointia voit myös nopeuttaa täyttämällä eVuokrauslomakkeen.

Vuokraamohinnaston löydät täältä.

Vuokraamosta voit vuokrata myös lasketteluvaatteet.

Hiihtokoulun tapaamispaikat

1.    RUKA VALLEY / Rosa & Rudolf Family Park (Itä-Rukalla): hiihtokoulun tapaamispaikan kyltti on Rosa & Rudolf Family Parkin sisäänpääsy portin ja Gondolin ala-aseman läheisyydessä.
2.    VUOSSELINPORTTI (Itä-Rukalla) tapaamispaikan kyltti on VuosselinPortti –vuokraamon tuolihissin puoleisella seinustalla. 
3.    RUKA VILLAGE: tapaamispaikan kyltti on Pistevuokraamon ulko-oven vieressä, Gondoli-hissin ala-aseman luona. Jos olet aloittelija, voit aloittaa oppitunnin myös Ruka Villagesta josta siirryt opettajan kanssa Gondolilla Family Parkkiin helppoihin rinteisiin.

Opetusta jokaisen omalla tasolla

Yhteydenottolomake

Opetuskieli
CAPTCHA This question is for testing whether or not you are a human visitor and to prevent automated spam submissions. Image CAPTCHA
Enter the characters shown in the image.